Greve Kommune vil bremse prisstigninger på botilbud

dato

I de seneste år er priserne til botilbud og døgntilbud for sårbare borgere steget eksplosivt. Derfor har Greve Kommune og 16 andre kommuner givet hinanden håndslag på, at de vil arbejde sammen for, at priser og kvalitet er gennemskuelige samtidig med, at kommunerne også samarbejder om at styrke den faglige kvalitet og placering af forskellige typer botilbud.

Sårbare borgere skal altid have de rigtige tilbud, og de skal naturligvis være af høj kvalitet. Derfor har kommunerne nu vedtaget tre fælles principper for, hvordan de kan arbejde tæt sammen om at etablere de rigtige botilbud, udvikle kvaliteten og samtidig sørge for, at prisen er i orden. De er simpelthen bedre sammen end hver for sig.

De 17 kommuner er blevet enige om at bruge standardkontrakter i forhold til leverandørerne og være helt åbne om tilbud og priser, sådan at tilbuddene let kan sammenlignes. De har aftalt, at de bruger ledige botilbud i andre kommuner, før de køber hos private. Og så har de forpligtet sig på at tale sammen, før en kommune nedlægger eller opretter nyt botilbud, sådan at der bliver tænkt på tværs af kommunegrænser.

De tre principper omfatter fælles om kontrakter og takster, fælles om kvalitet og fælles om botilbud.

Principperne er i tråd med nationale anbefalinger fra det såkaldte Tranæs-udvalg, der blev nedsat for at sikre en bæredygtig faglig og økonomisk udvikling på socialområdet.

De 17 kommuner arbejder sammen i KKR Sjælland, der står for Kommunekontaktråd Sjælland.


https://greve.dk/nyheder/2024/greve-kommune-vil-bremse-prisstigninger-paa-botilbud
Kilde: Greve Kommune